Ehhez nagyon értenek: hogy kell a bolhából elefántot (vagy inkább az elefántból bolhát), jelen esetben a Borkai-ügyből Póczik-ügyet kreálni.

Hogyan kell lecsapni a törvény teljes szigorával a pitiáner szélhámosokra, miközben a nagyságrendekkel nagyobb bűnöket elkövetőket védik a politikai kapcsolataik. Ez a rendszer egyik alapeleme. Ennek a pillérei az olyan politikai bábfigurák, mint például Polt Péter, aki a Borkai-ügyet is nagyon szépen tereli a nagy semmibe. Kulcsár-ügy, Quaestor-ügy, NAV- mindenhol ez volt.
Ezt négy napja írtam:
”Rákosfalvy pedig továbbra is szabadon grasszál, tünteti a nyomokat és keveri a szart. Ettől az ügyészségtől persze nyugodtan megteheti.”
S mi történt rá két napra? Egyrészt csőtörés volt Rákosfalvy irodájában, ahol sajnálatos módon fontos iratok is megsemmisülhettek. Másrészt terhelő hangfelvételek szivárogtak ki a médiába Rákosfalvy érdekköréből, átterelve a közpénzlenyúló maffia-ügy súlypontját a zsarolási történet irányába. Ezért van még szabadlábon Rákosfalvy, Borkai és a többiek.


Jól ki van ez találva!? Dehogy van. Ócska, átlátszó egy trükk ez.
Az évek során megedződtünk, nem dőlünk már be a Fidesz dajkameséinek. Legalábbis egyre többen már nem. Október 13. is ezt bizonyította. De akkor kinek készült ez a fedősztori?
Talán az egyre fogyatkozó tábornak, különös tekintettel Győrre, ahol nemsokára polgármester választás lesz. Egy kis mankó a híveknek, akik eddig még mindent bekajáltak. S nagyon fontos a törvényesség látszata is: hiszen a zsarolási ügy is súlyos bűncselekmény, azt is üldözni kell. A hálózat irányítói és legfőbb haszonélvezői vonatkozásában azonban nem nyomoznak, illetőleg elutasítanak. Na ebben még a törvényesség látszatára sem adnak.
De visszatérve a címre. Hol is jelentek meg az elterelő hadművelet dokumentumai? Aki a Magyar Nemzetre vagy mondjuk a Pesti Srácok nevű dezinformációs kormányzati propagandatermékekre tippel – esetleg az M1-re -, az sajnos téved. Ők persze megtették a magukét az ügyben, de Póczik például az ATV-ben szólalt meg kamerák előtt, a Rákosfalvyék érdekköréből kikerülő hangfelvételeket pedig az RTL Klub mutatja be részletekben.
Persze ezek kereskedelmi tévék – az RTL Klub mindenesetre biztos, hogy az -, ha nekik bárki frekventált politikai ügyben elsőként kínál fel bizonyítékot, természetes, hogy közreadják, ha náluk akar megszólalni, tárt karokkal fogadják. Aztán erre nagyon szépen hivatkozhat majd a Magyar Nemzet, meg a többi álmédia. Ügyes, mondhatnánk, de szerintem inkább aljas és gátlástalan (rájuk annyira jellemző), ahogyan a Borkai-ügyet a Fidesz megpróbálja egy számukra sokkal kedvezőbb síkra átterelni, ellenzéki vagy félellenzéki csatornákon keresztül.
Nem kell azonban bedőlni, sőt az a gyanúm, hogy a Borkai-ügy elkenése inkább kontraproduktív lesz a Fidesz számára, ahogyan egy idő után azzá vált a sorosozás és a migránozás is a magyarok jelentős részének a körében.
A korrupciós ügyek ilyesféle kezelésével úgy tűnik, hogy a regnáló hatalom a saját politikai sírját ássa. Október 13-ból nem sokat tanultak, minden maradt a régiben, keleten a helyzet változatlan.