• Média választás nélkül ! Itt kellene lennie a tartalmunknak. Ha a kormány terveit nem árulja el, akkor valószínűleg nem is látja egy ideig. Elvesztheti más független média és információforrások használatát is. Kattintson és olvassa el a Lengyel Köztársaság hatóságaihoz intézett nyílt levelet…Gazeta Wyborcza 

Lengyelország szerte ilyen fekete hátterű és ehhez hasonló feliratokkal jelezték független médiumok, hogy egy időre leállítják -a kormány által bevezetni kívánt reklámadó ellen tiltakozva- hírszolgáltatásukat! Ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy a lengyel vezetés célja a független, a kormánnyal szemben kritikus sajtó elhallgattatása.

A magyar és lengyel kormánnyal szembeni uniós jogállami aggályok megalapozottságát jól jelzi , hogy szinte egyidőben mindkét országban a nem kormányhű sajtót érik újabb támadások. Lengyelországban Orbán módszerét követve a reklámadót próbálják felhasználni a független sajtó megregulázására, értsd anyagi ellehetetlenítésére.Magyarországon pedig a kormány meghosszabbított karjaként működő, jogilag függetlennek álcázott, de valójában a kormányt kiszolgáló-kizárólagosan Fidesz delegálta tagpkból álló- Médiatanács a Klubrádió frekvenciáját vette el legalább hónapokra.   A módszer és a cél azonos.