Fideszt idéző baloldali kutyakomédia a fővárosi színházi pályázatoknál, csak most állítólag a DK próbálkozik kulturális káderezéssel.
A kormány a pénzmegvonással zsarol, de most úgy tűnik mások is hasonló eszközökkel élnek.
A kérdés, hogy az ellenzéki többség összes pártja  a fővárosi közgyűlésben asszisztál-e ehhez.
A személyeken túl, több milliárd forint sorsa is kockán forog. De persze a résztvevők  a mi pénzünkkel játssz-adóznak a politika színpadán.

Hát ide is eljutottunk: fideszes tempó és nyomulás a fővárosi színházaknál.

Karácsony megvédne, azaz teljesen önkormányzati fenntartásba venne 5 színházat.

A Madách téren tüntető színházigazgatók megnyugodhatnak, akik nem  tüntettek, meg kicsit nagyobb színházakat igazgatnak, ott majd a kormányzattal alkudoznak a pozíciókért.

A Szabad Tér Színház estében pedig most egy baloldalon előadott kutyakomédiát láthattunk: hiába szakmailag támadhatatlan a 15 éve igazgató Bán Teodóra, de Fideszesnek tartják, így előbb egyedüli indulóként nem nyerhetett novemberben, most pedig betoltak egy jelöltet, aki egy támogató szakmai szavazatot kapott, Bán egyhangú 7 támogatói szavazatával szemben, de őt javasolják a közgyűlésnek  megválasztásra!

Karácsony válasza erre, mi leszünk a teljes fenntartók, így a kormány véleményét nem kértük …. tiszta sor, jó Fideszeseknél  megszokott válasz, csak akkor minek ez a színjáték? Egyetlen szakmai érv sincs, csak az, hogy mi adjuk a pénzt, tehát mi mondjuk meg ki legyen a góré!

Igen ez eddig az orbáni válsz volt, most a másik oldal is ezt teszi?

Miért írunk ki pályázatot, amit úgysem veszünk figyelembe, hiszen más terveink vannak a színházzal. De akkor mire pályáztak így a jelentkezők, ha erről őket elvben a kiíró nem tájékoztatta.

A Fidesztől megszoktuk ezeket a nyegle, arcpirító válaszokat, de most ezt kapjuk a változást ígérőktől is…

Szakmai érvek addig rendben vannak, amíg a mi oldalunkon vagytok ?

Akkor ezért volt az üzengetés, hogy ki nem ment  el tüntetni a Madách térre? Őket nem védi meg Karácsony vagy a DK-s üzengető helyettese, Gy. Németh Erzsi?

 

A Fidesznek persze mindenről  csak Gyurcsány jut eszébe, de valóban nehéz tagadni a DK erős ráhatását, pláne, hogy pont most a DK-hoz átállt két szoci polgármester. Ez ugye a DK fővárosi közgyűlési szavazatait növelte meg, a szocialisták kárára,

Sajnos szomorú látni, hogy a baloldalon is a változás ígérete a személyes döntéseknél most ugyanúgy politikai hulladékká vált.

Formális pályázatok, de előre eldöntött győztesekkel, kabinetirodákban kidolgozott alkuk mentén.

A Fidesznél évtizede megszokott gyakorlat, a kis hatalmat kapott ellenzéknél még csak lassú beletanulási folyamat. De kezdenek belejönni ott is.

Bravó csak így tovább …!

Sokkal tisztességesebb lenne kimondani, hogy: a fővárosi fenntartású színházak vezetői csak balliberálisok, az állami fenntartásúak igazgatói csak fideszes  szimpatizánsok lehetnek, de persze  mindez szigorúan szakmai alapon.

Oszt jó napot!