Az oldalunk teszt üzemmódban üzemel! Ha hibát észlelsz, kérlek írj a mdszbdsg@gmail címre!

Az oldalunk teszt üzemmódban üzemel! Ha hibát észlelsz, kérlek írj a mdszbdsg@gmail címre!

atv Már nagyon érett, hogy valaki élő adásban vonja felelősségre az ATV munkatársait a szerkesztési gyakorlatuk miatt: Baranyi Krisztina köszönetet érdemel azért, hogy ezt megtette. De bontsuk csak ezt tovább: hiszen a Pesti Srácok ócska propagandistája csak egy a sok közül, akik évek óta ellepik az ATV napi beszélgetős műsorait Krug, Rónai, Kárász és mások közreműködésével. Akik kedélyes cseverészés közben felületet biztosítanak olyan orgánumok (Alapjogokért Központ, Megafon,

Nézőpont vagy újabban már a PS) képviselőinek, akik nem független politikai szereplők, akiket közpénzből milliárdokért dotálnak azzal, hogy mintegy a NER ügynökeiként dezinformációkkal lássák el a közvéleményt. (Ide tartozik a mostanában gyakran szerepeltetett Kiszely Zoltán is.) Jó, ezt persze Rónaiék éppúgy tudják, mint sok néző, aki már jó ideje aggódva figyeli az ATV-ben zajló folyamatokat. Nekik azonban meg kell felelni a főszerkesztő, a tulajdonos (vagy inkább a tulajdonost finanszírozó?) igényeinek. S Fürjes Balázs megszólalása az ügyben azért volt nagyon fontos, mert tulajdonképpen magukat leplezték le: hogy ki is a legfőbb szerkesztő a napi agymosásban, kinek az igényei szerint épülnek fel mostanság a hétköznapi beszélgető műsorok. Ha egyszer esetleg kiderül, hogy ebben az egészben a propagandaminiszter keze is benne van, valószínűleg nem sokan csodálkoznánk.


De van egy másik vetülete is az egésznek (erről már írtam korábban): "cserébe" a fenti ATV-s szívességért Krugék annyi hiteltelen, többszörösen bukott (és több fideszes 2/3-ban elévülhetetlen érdemeket szerzett) ellenzéki politikust és politikai elemzőt (utóbbi főként Horn Gábort és csatolmányait jelenti) szerepeltethetnek a szóban forgó műsorokban, amennyit csak akarnak. S ahányszor csak akarják. Persze ez a "csere" egy álságos valami, hiszen Lendvaiék, Hornék, Kunhalmiék, Gy. Németék, vagy éppen az LMP, vagy a Momentum üdvöskéi, stb. - ki tudatosan, ki tudattalanul - az ötödik 2/3-ot, ill. az újabb önkormányzati diadalt készíthetik elő a Fidesznek. Már amíg van annyi érdemleges nézője ennek a csatornának, hogy érdemes ebbe pénzt ölnie a NER-nek. Ha nem, majd őket is lekeverik. S azért jó, hogy ők vannak, mert azt sugallják a szerkesztők, hogy nincs más: ez az egy politikai elit van, eszed, nem eszed, csak ebből választhatsz. Ami persze egy kapitális marhaság, azonban a főleg innen tájékozódó, kényelmes néző, olvasó kénytelen arra hagyatkozni, amit ott lát, s egy idő után elhiszi, hogy nem is létezhet más alternatíva. Persze Mészáros Antónia, Kálmán Olga (nagy kár volt pályát módosítania), vagy utolsóként még Bombera Krisztina másképp álltak ehhez az egészhez, próbáltak máshonnan is meríteni, másképp kérdezni és nem csak kiszolgálni. Ki is koptak mind. Függetlenség az újságírásban? Van aki azt mondja, hogy olyan nincs, mert akitől a pénzt kapod, annak mindig vannak elvárásai. De azért vannak fokozatok, meg van az a bizonyos újságírói etika, meg van az a bizonyos határ, ami után már el kellene gondolkozni a dolgokon. Ha ők ezt nem teszik Neked kellene. Hadházy Ákos jól tette, hogy hátat fordított nekik, amikor a NER korifeusai az ATV-t a helyükbe ültetve kicsinálták a Klubrádiót. Neked viszont ott van a hatalom a kezedben: úgy hívják, hogy távirányító. Ha meglátod ezeket az arcokat, rögtön átválthatsz valami másra. Már egy jó ideje én is ezt szoktam tenni.
2022.11.09., 1:58